1- چاقوهایتان(لویس و کاتر) را زیاد و همیشه تیـز کنیـد.
این یکی از مواردی است که من از انجـام آن میترسیدم، اما چاقـوها و کاترهای کنـد، برشهای بسیار بدی ایجاد میکنند. این کاریست که خستهکننده به نظر میرسد و انگار یاد گرفتن صحیح آن تمام عمر طول میکشد . اما نتیجه کار شما را بهتر میکند و باید به آن عادت کنید. کم کم شروع کنید و با خودتان قرار بگذارید که چاقوی خود را به مدت 5 دقیقه قبل از هر بار شروع برشکاری تیز کنید.
با گذشت زمان شما حتما در این کار حرفهای خواهید شد. اگر از کاتر چرخشی (غلطکی) استفاده میکنید، تیغهها براحتی قابل تعویض هستند و هم میتوانید با کمی تلاش آنها را تیز هم بکنید. برای مبتدیان، کاترهای غلطکی عالی هستند، اما اجازه ندهید باعث شود از کارکردن با چاقوهای سراجی (چاقوهای برش و لویس) جدا شوید و بخاطر سختی تیز کردن همیشه با کاتر کار کنید. استفاده از چاقو به شما کنترل بسیار بیشتری میدهد و ارزش یادگیری را دارد.
2- از الگوها استفاده کنید.
وقتی برای اولین بار کار چرم را شروع کردم، با استفاده از یک خط کش و بدون شابلون، روی چرم خود را اندازه زدم و علامتگذاری کردم. اینکار در بسیاری از موارد اشتباه است. برای برش همیشه الگو را پرینت بگیرید و روی چرم بچسبانید و سپس شروع به برش کاری کنید . میتوانید الگوها را برای همیشه داشته باشید البته باید انها را روی مقوای 300 گرمی با چسب کاغذ(چسب اوهو یا چسب ماتیکی) بچسبانید ، برش دهید و برای خود قالب درست کنید . اگر تولید انبوه میکنید میتوانید الگوهای خود را روی طلق پلی کربنات لیزر کنید و قالبها را تا ابد داشته باشید . در هر حال استفاده از الگو و قالب باعث برشهای دقیق در کار شما میشود.
3- از خط کش استفاده کنید،
شما باید از خط کش استفاده کنید تا برش های خود را زیبا و صاف نگه دارید، اما گاهی اوقات خط کش ها میلغزند. این معمولا زمانی اتفاق میافتد که برای برش نیروی زیادی وارد میکنید تا با یک بار حرکت، چرم را برش دهید و این باعث تکان خوردن خط کش میشود. برای رفع این مشکل دو راه وجود دارد. یکی چاقو ها را همیشه تیز نگاه دارید (که حتما اینکار را انجام دهید). دومی چسباندن یک لایه چرم به سطح زیرین خط کش برای جلوگیری از لغزش است بصورتی که لش چرم به خط کش چسب بخورد و رخ چرم با رخ چرم برش شونده در تماس باشد. وقتی رخ چرمها(نمای چرم) روی هم قرار میگیرند بخاطر تخلخل سطح، لغزش اتفاق نمی افتد. البته یک راه دیگر هم وجود دارد که برای چرمهایی با رخ ورنی یا براق مناسب است و آن هم چسباندن چند تکه کوچک چسب دو طرفه به پشت خط کش است تا خط کش با چرم درگیر شود و از جای خود تکان نخورد. مراقب باشید برای چرمهایی که رویه کریزی یا مشابه آن دارند ممکن است این روش مناسب نباشد.
4- از چرخیدن دست خود جلوگیری کنید.
صاف و هموار نگاه داشتن لبهها، به پروسه پرداخت و رنگ لبه بسیار کمک میکند. هنگام برش، با نگه داشتن تیغه بصورت کاملاً عمود بر چرم، از صاف بودن تیغه اطمینان حاصل کنید. این منطقی است که هرچه دست شما از بدن دورتر شود به سمت داخل کج میشود پس هنگام برش دست خود را بیش از حد دراز نکنید تا از این اتفاق جلوگیری کنید. اگر این موضوع را رعایت نکنید در هنگام پرداخت لبه و رنگ لبه، لبه چرم شما قائمه نیست و نمای بسیار بدی خواهد داشت.
5- لبه های چرم خود را خیس کنید.
این مورد برای چرمهایی با بافت متراکم و خشک (مثل همان چرمهای خارجی که در اینستاگرام میبینید) هست، اما اگر با چنین چرمهایی کار کردید میتوانید لبه ها را کمی مرطوب کنید تا برای برش آماده شوند. این تکنیک برای گرد کردن لبه، حکاکی، فرمدهی چرم انجام میشود و در کل کمی رطوبت باعث نرم شدن بافت و الیاف چرم میشود. اما اگر شما از چرمهای نرم و معمولی استفاده میکنید نیازی به انجام این روش نیست.
6- در حین برش گوشههای گرد، چرم را بچرخانید.
زمانیکه دارید گوشههای چرم را گرد میکنید به جای اینکه چاقو را بچرخانید، تمرین کنید که چرم را بچرخانید . این ترفند به شما کمک میکند که دستتان تغییر زاویه ندهد و برشهایی صافی انجام شود . راه دیگر استفاده از قالبهای فلزی از پیش آماده است. این قالبها به شما کمک میکنند با یک ضربه چکش، گوشه چرم به زیبایی گرد شود.
امیدوارم این نکات به بهتر کردن برش های شما کمک کند. اگر چیزی را فراموش کردم حتما در قسمت ارسال دیدگاه ها، با ما به اشتراک بگذارید.
4 دیدگاه در “6 نکته برای برش بهتر چرم”
کاتر تیز از نون شب واجب تره 😉 وقتی کاتر تیز باشه و چرم رو مثل کره ببره دیگه کلی کار جلو میوفته
خیلی عالی بود.
یک تجربه من این هست که زیر خط کش دو تکه چسب دوطرفه بچسبون تا خط کش روی چرم لیز نخوره
یعنی پشت خط کشت چسب دار میشه و همیشه میچسبه به چرم و تکون نمیخوره
عالی بود